Sziréna

2021.10.21. 10:42

Három autót is ellopott egy férfi, végül elfogták a debreceni rendőrök

A 22 éves hajdúhadházi lakos pár hét leforgása alatt tulajdonította el a gépjárműveket.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki azt a hajdúhadházi lakost, aki néhány héten belül három autót is ellopott. majd A férfit bűnügyi őrizetbe vették, jármű önkényes elvétele, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie – közölte a rendőrség.

A fiatal férfi bűnlajstroma szeptember 26-án kezdődött. Volt munkáltatójához tért vissza azon az éjszakán és úgy döntött, hogy elviszi a debreceni telephelyen parkoló kisteherautót. Tudta a járást, így könnyűszerrel az indítókulcsokhoz jutott, majd elindult a gépjárművel. Rövid kocsikázást követően azonban észrevette, hogy valami probléma van a teherautóval. Mint kiderült, leégette a kuplungot, ezért leparkolt vele egy félreeső utcában és gyalog folytatta útját.

Következő kalandjára október 3-án indult. Megtudta, hogy egyik ismerősének apja elutazott. Megjelent az ingatlannál, betört a házba, magához vette az udvaron parkoló Mercedes kulcsait, és egészen Győrig hajtott. Ott pár napot elidőzött, majd a kocsit hátrahagyva, egy ingatlan kertjéből ellopott újabb autóval indult el Hajdú-Bihar megye irányába október 20-án.

Alig ért be Debrecenbe, szirénázó rendőrautó állította meg. A rendőrök ellenőrizték a kocsi adatait, valamint igazoltatták a fiatal sofőrt is. Hamar egyértelművé vált, hogy a Győrből ellopott járművet találták meg.

A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, valamint mind a három gépjárművet megtalálták és lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában