Pénzbüntetésre számíthat

2021.10.13. 11:19

Átverhette megrendelőjét a debreceni villanyszerelő

A férfi ellen sikkasztás miatt emeltek vádat.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a megrendelőtől átvett pénzt nem a villanyszerelési munkákra fordította – írja az ugyeszseg.hu.

A sértett 2020 őszén felújítási munkálatok miatt került kapcsolatba a vádlottal, akivel villanyszerelésben állapodtak meg. Az elvállalt munka alapján a sértett 2020 szeptemberében több, mint 450 ezer forintot adott át a vádlottnak, majd decemberben további 40 ezer forintot fizetett a férfinak. A debreceni villanyszerelő ugyan megkezdte a munkát, de csak mintegy 50 ezer forint értékű anyag beépítésével járó feladatot végzett el, ezután a sértett nem tudta őt elérni.

A vádlott a sértettől kapott pénzt nem a megrendelt munkálatokra fordította, hanem részben saját céljaira, részben más munkák elvégzésére használta fel. A sértettnek okozott közel 500 ezer forint kárból 50 ezer forint térült meg, ugyanakkor a sértett által érvényesíteni kívánt polgári jogi igény biztosítására a Debreceni Járásbíróság zár alá vette a vádlott autóját.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában