Ügyészségen az akta

2021.09.01. 12:00

A síneken ért véget a debreceni férfi autókázása

A rendőrök szerint a sofőr ittasan ült volán mögé.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás szerint a gyanúsított autójával közlekedett Debrecenben, a Vezér utcán május 17-én. A sofőr autójával lehajtott az úttestről és felhajtott a vasúti sínpályára. A helyszínre érkező rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a 34 éves férfivel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért elfogták és előállították, a kihallgatás során pedig beismerő vallomást tett – közölte a rendőrség.

A Debreceni Rendőrkapitányság az iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen hatások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában