videóval

2021.08.23. 09:44

Menekülni próbált a rendőrök elől a gyanúsított, nem jutott messzire

A debreceni rendőrök a bejelentéstől számított hat percen belül elfogták a feltételezett elkövetőt. A férfinek rablás és garázdaság miatt kell felelnie.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kétrendbeli rablás és garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. augusztus 21-én 18 óra 15 perc körül Debrecenben, a Külsővásártéren pénzt kért egy nőtől, aki a kérését megtagadta. A férfi ekkor elvette a sértett pénztárcáját, kivett abból 20 ezer forintot, majd egy alkalommal megütötte őt – közölte a rendőrség.

A történteket észlelve két férfi is a nő segítségére sietett, de a gyanúsítottat ez sem tartotta vissza, továbbra is fenyegetőzött. Ahogy arról a rendőrség beszámolt, a 23 éves debreceni lakos ezt követően megütötte a biztonsági őrt, majd a másik férfitől elvett egy baseball sapkát, egy headsetet és elmenekült.

Az egyenruhások épp a helyszínre siettek, amikor egy közeli utcában felismerték a feltételezett elkövetőt. A férfi a rendőrautót észlelve egyből futásnak eredt, de nem jutott messzire, mivel pár méter után elfogták. Előállítását követően a nyomozók kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában