Összefoglaló

2021.08.23. 12:19

Halálos balesetek és tüzek voltak a megyében a hosszú hétvégén

Volt munkája a rendőröknek és a tűzoltóknak.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Derecske és Konyár között egy személyvonat ütközött egy autóval. Augusztus 20-án is vonatbalesethez riasztották a tűzoltókat. Szombaton hajnalban a hulladék lerakóban keletkezett tűz, vasárnap pedig avart oltottak az egységek – tudatta a katasztrófavédelem.

Egy disznóól tetőszerkezete égett augusztus 19-én Derecskén, az Ady Endre utcában. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat.

Hajdúböszörmény és Pród között, a 35-ös számú főúton egy motor teherautóval ütközött. A helyszínre a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik a motort átvizsgálták és áramtalanították. A motoros a helyszínen életét vesztette.

Lehasadt faágak miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat Vámospércsre, a Erdőszél utcába. A tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel távolították el az ágakat.

Létavértesen, a Víztorony utcában egy melléképület égett teljes terjedelmében. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Derecske és Konyár között egy személyvonat egy autóval ütközött össze csütörtök délután. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntesek vonultak, akik a területet biztosították. A vonaton huszonegy utas volt, ők nem sérültek meg. A személyautó vezetőjén már nem lehetett segíteni, ő a helyszínen életét vesztette.

Debrecenben, a Miklós utcában két autó ütközött össze. A járműveket a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították.

Pénteken Hosszúpályi és Monostorpályi között egy autó az árokba borult. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azt. A mentőszolgálat az autó három utasát kórházba szállította.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Nagyerdei és a Martinovics utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Péntek reggel Sáránd külterületén fél hektáros területen égett az aljnövényzet és száraz avar. A debreceni és berettyóújfalui, valamint a konyári tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kaba külterületén az aljnövényzet égett a vasútvonal mentén ötszáz méter hosszan a püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy sütő fa borítása gyulladt meg péntek délután Debrecenben, az Agráregyetemnél a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy személyautó ütközött egy személyszállító vonattal péntek délután Debrecenben, a Balmazújvárosi úton. Az autóban két ember utazott, őket a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a járműből, majd a mentőszolgálatnak átadták. A vonaton összesen tizenegyen utaztak, őket vonatpótló busszal szállították tovább. A személyautó két utasa a helyszínen életét vesztette.

Augustus 21-én hajnalban Debrecenben, az István úton keletkezett tűz. A hulladéklerakó telepen található épület teljes terjedelmében égett. A debreceni hivatásos tűzoltók mellett a hajdúszoboszlói és a hajdúböszörményi egységek is vonultak, összesen öt vízsugárral határolták körbe a lángokat. A tűz keletkezési okát vizsgálja a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

Háromezer négyzetméteren égett a száraz avar és a gaz Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Három autó ütközött össze szombat délután Hajdúnánáson, a Dorogi utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat összesen nyolc embert szállított kórházba.

Vasárnap kora este ötszáz négyzetméteren égett a száraz gaz Hosszúpályiban, a Móra Ferenc utca végében. A létavértesi önkormányzati és konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Tizenhat személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami súlyos sérüléssel végződött – közölte a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, ebből 11-et bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből nyolcat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-konyar-es-derecske-kozott-5567645/

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tenyek-fiatal-jegyespar-hunyt-el-a-penteki-balesetben-5574038/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában