gyors beavatkozás

2021.07.29. 07:54

Végzetes agyvérzéstől menthette meg a hajdú-bihari nőt az ügyeleti szolgálatban lévő mentőtiszt rutinja

A gyors helyzetfelismerés miatt a segítséget kérő asszonyt hamar szakszerű ellátásban részesíthették.

20210623 Szolnok Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a kormány prioritásként kezeli, melynek során 200 db mentőautó cseréje és azok mentéstecnnikai eszközökkel történő felszerelése valósul meg. Egy gépjármű a Szolnoki Mentőállomásra került. fotó

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Erős, hirtelen fellépő fejfájása miatt kérte az OMSZ Ügyeleti Szolgálatának segítségét az a 65 év körüli asszony, akihez rövid időn belül egy mentőtiszt érkezett segítségül Hajdú-Bihar megyében a múlt héten – írja " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Mint írják, a betegeknél, ugyan semmilyen látható tünetet nem okoztak a panaszok, az életmentő felismerte, hogy egy kezdődő agyvérzés okozhatja a nő által pontosan leírt panaszokat. Perceken belül mentő érkezett az asszonyért, akit stabil állapotban szállíthattak a legközelebbi stroke központba. A kórházban gyorsan kiderült, a rutinos mentőtiszt felismerése olyan agyi érkatasztrófát előzött meg, ami valószínűleg az asszony életébe került volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában