első a biztonság

2021.06.11. 12:03

Itt a vakáció, a szokottabbnál is körültekintőbbnek kell lenni az utakon

Ellenőrzéssel és különböző tanácsokkal igyekeznek felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre a rendőrök.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai 2021. június 10-én a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket a 47-es számú főúton Derecske és Mikepércs térségben – olvasható rendőrség honlapján.

Az ellenőrzés célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok, valamint a tilos jelzésen áthaladók forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőrök a MÁV munkatársaival közösen a vasúti átjáró megközelítésének, és az azon történő áthaladás szabályainak betartását is ellenőrizték. Az egyenruhások négy szabálytalanul előző járművezetővel szemben intézkedtek, akik közül hárman szabálytalanul a vasúti átjáróban előztek.

Kiemelték, ne feledjük: mindenkit hazavárnak! A balesetek jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel, az egymásra történő odafigyeléssel megelőzhetőek!

Ehhez kapcsolódóan a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság arra is kéri a szülőket és a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úton vagy annak közelében akár gyalogosan, akár kerékpárral megjelennek.

Fotó: police.hu

A tanítás befejezését követően a diákok felszabadultabbá, esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük. A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek. Még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, melyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a veszélyeket, s figyelmük sem eléggé koncentrált.

A közlekedési szabályok megtanítása, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása éppen ezért megóvhatja őket a balesetektől, sőt, akár életmentő is lehet. A felnőttek feladata, hogy tanítsák meg a gyermekeiknek a legfontosabb közlekedési szabályokat, tudatosítsák bennük a lehetséges veszélyes helyzeteket, és a legfontosabb, hogy mindig mutassanak jó példát nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában