családok versenye

2021.06.12. 10:41

A biztonságos és a balesetmentes közlekedésre hívják fel a figyelmet

A vetélkedő megyei döntője 9-15 óra között zajlott a debreceni Nagyerdei Stadion állatkert felőli függőfolyosója alatti területén.

Fotó: Molnár Péter

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szombaton tartotta a „Közlekedik a család!” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőjét Debrecenben.

A megmérettetés célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos és balesetmentes közlekedésre.

– A versenyre olyan családok nevezhettek, ahol a szülők 6-17 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás jogosítvánnyal. A területi verseny feladatai között két elméleti rész szerepelt: egy KRESZ és egy elsősegély-nyújtási tesztet kellett kitölteni. Utóbbi mindeddig gyakorlati feladat volt, de a járványhelyzetre tekintettel, idén csak írásban kellett számot adni erről a tudásról. Ezen kívül másik két feladat a kerékpáros akadálypálya és a forgalomban való közlekedés volt. Kerékpárral szlalomgyakorlatot és ügyességi feladatokat kellett elvégezni, a vezetés pedig egy rendőr jelenlétében zajlott, ő pontozta a forgalomban megtett utat. A négy versenyszám pontjai összeadódtak. Az országos döntőbe minden megyéből egy család jut tovább, és aki hazai szinten legjobbnak bizonyul a végső megmérettetésen, egy autót nyerhet – mondta el a Naplónak Suba István rendőr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára. Hozzátette: a verseny ötlete már a 90-es években megszületett, de 2012-ben indult el újra.

Fotó: Molnár Péter

– A kezdetekben nem övezte nagy érdeklődés az eseményt, de később már mintegy száz család is indult a nyereményért. Azt látjuk, nagy a versengés, sokan évek óta visszajönnek. A megmérettetés mellett családi programnak is nagyszerű lehetőségnek tartják – mondta.

BBI

Borítókép: Oláh Eszter és családja is indult a versenyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában