Hírösszefoglaló

2021.05.27. 08:05

Szabadnapos tűzoltók segítettek házat oltani Hajdúhadházon

Áramtalanították az épületet és a szomszéd kerti slagjával akadályozták meg a tűz továbbterjedését.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Meglazult egy épület falára kihelyezett óriásplakát szerkezete szerda reggel Debrecenben, a Víztorony utcában. A plakát veszélyeztette a gyalogos forgalmat, ezért a helyszínre riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Az egység létrán át eltávolította a meglazult részeket.

Kigyulladt egy lakóház szerda délelőtt Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. Riasztották a tűzoltókat, ám egy közelben lakó szabadnapos kollégájuk – aki egyik bajtársa társaságában éppen otthon tartózkodott – még a kiérkezésük előtt észlelte a tüzet. A két szabadnapos tűzoltó a helyszínre sietett, s miután meggyőződtek róla, hogy az érintett házat mindenki biztonságban elhagyta, elvégezték az épület áramtalanítását. A házban volt egy gázpalack, amit már nem tudtak kihozni, így az a hő hatására felrobbant. Egyikőjük a szomszédos telken található kerti slaggal oltotta a kerítést, így megakadályozta a tűz továbbterjedését. A kiérkező debreceni és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók végül három vízsugárral oltották el a lakástüzet. A ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Lángra kapott egy kismegszakító Debrecenben, egy Egyetem sugárúti társasház első emeleti lakásában. A tüzet sikerült még a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak megérkezése előtt eloltani, így az egységek csak az átszellőztetést végezték el. A lakásban két embert tartózkodott, ők nem sérültek meg, de ideiglenesen rokonokhoz költöztek – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A rendőrök az elmúlt 24 órában 2 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Hajdú-Bihar megyében, amelyek közül 1 súlyos, míg 1 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 5 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 8 személyt állítottak elő, közülük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt – összegezte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában