azonos sportágból csak egy lehet

2021.05.31. 08:36

Jogellenesen létrehozott sportszervezet alapításával szemben eredményesen lépett fel az ügyészség

Debrecenben olyan megyei sportszövetséget hoztak létre, amelynek alapszabálya a sportjogi szabályozás szerint kizárólagosan országos szövetség által végezhető tevékenységi célokat határozott meg.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

A bíróság nyilvántartásba vételi végzésével szemben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség keresetlevelet nyújtott be a bírósághoz az alapítás érvénytelenségének a megállapítására – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A keresetindításra azért került sor, mert azonos sportágon belül az országos szakszövetség mellett önállóan bejegyzett másik sportági szövetség nem hozható létre. Az országos sportági szakszövetség csak a saját belső szervezeti egysége részére engedélyezheti a megyei szövetség elnevezés használatát, amely felett versenyszervezési, érdekvédelmi, szakmai irányítói kizárólagos tevékenységet végez.

A Debreceni Törvényszék a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség keresetének helyt adott és megállapította az alapítás érvénytelenségét, továbbá hatályon kívül helyezte a nyilvántartásba vételi végzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában