Hírösszefoglaló

2021.05.26. 12:49

Hárman utaztak az autóban, amely lezuhant a debreceni felüljáróról

Ketten ki tudtak szállni a járműből, a sofőrt a tűzoltók szabadították ki.

Fotó: Matey István

Kigyulladt egy melléképület kedd hajnalban Hajdúhadházon, a Táncsics Mihály utcában. Az esetnél a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Villanyvezetékre dőlt egy tizenöt méter magas hársfa egyik ága Berekböszörményben, a Köztársaság utcában. A helyszínre a a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, az egység kéziszerszámokkal eltávolította az ágat.

Megsérült egy munkagép főnyomóvezetéke tegnap délelőtt Hajdúhadházon, a Dr. Földi János utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók biztosították a területet. A műszaki beavatkozás ideje alatt a sérült vezeték közelében lévő házakat ideiglenesen harminckilenc embernek kellett elhagynia.

Szerelőműhely tetejére szakadt egy nagyméretű faág Debrecenben, a Böszörményi úton. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Jelzéseket adott le egy szén-monoxid érzékelő kedden délután Pocsajon, az Árpád utcában. A létavértesi önkormányzati és berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a családi házban méréseket végeztek, amely során igazolódott a mérgező gáz jelenléte a levegőben. A mentőszolgálat további vizsgálatokra két embert kórházba szállított, a házhoz a gázszolgáltató is kivonult.

Útra dőlt egy tizenöt méteres fa kedd délután Debrecen közelében, a Pac tanyán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították el a fát.

Lezuhant a Vágóhíd utcai felüljáróról és a rendőrkapitányság telephelyén landolt egy autó kedden éjszaka Debrecenben, a Budai Ézsaiás utcában. A helyi hivatásos tűzoltók több gépjármű-fecskendővel vonultak a helyszínre. Az autóban három ember utazott, ketten ki tudtak szállni, de a sofőr az összeroncsolódott autóban rekedt. A tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki az autóvezetőt, majd átadták a mentőszolgálatnak.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület tetőszerkezete Balmazújvároson, a Kiskútújsoron. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek kiérkezése előtt a lakók öt gázpalackot hoztak ki az épületből. A tűzoltók végül három vízsugárral oltották el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki – tudatta a Haonnal a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A rendőrök az elmúlt 24 órában 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Hajdú-Bihar megyében, amelyek közül 2 súlyos, míg 1 könnyű sérüléssel végződött – olvasható a rendőrség honlapján.

A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában