börtönbe kerülhet

2021.05.19. 08:37

Álmában fejszével és ököllel ütlegelte a sértettet a vádlott, miközben társai biztatták

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat négy vádlott ellen, akik saját házában rontottak rá az alvó sértettre és egyikük őt fejszével, illetve puszta kézzel bántalmazta.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlottak közül hárman testvérek, a negyedik vádlott az édesanyjuk. A fiatal férfi vádlott 2020. október 31-én a kora esti órákban egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen az egyik ismerőse házában a sértettel együtt italozott, majd később közöttük heves vita és dulakodás alakult ki a sértett volt barátnője miatt, aki a bűncselekmény elkövetésének időpontjában már a fiatal vádlott partnere volt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

23 óra körüli időben az erősen ittas állapotban lévő sértett és a fiatal vádlott is hazament a saját lakására. A sértett elaludt, azonban a vádlott otthon elmondta a történteket édesanyjának és két testvérének. Az indulatos fiatal férfi a lakóhelyén magához vett egy fejszét és azzal elindult a sértett házához, hogy bosszút álljon. Csatlakoztak hozzá rokonai is, akik konyhakést, falécet vettek magukhoz.

A fiatal vádlott többször bekiabált a sértetthez és felszólította, hogy menjen ki és verekedjenek meg. A helyszínre érkező rokonok folyamatosan szitkozódtak és hangoskodtak, mire a sértett édesanyja felszólította a vádlottakat, hogy menjenek el a háztól. A vádlottak azonban bementek a kerítés nélküli ingatlanra, a fiatal férfi berontott a sértett szobájába, aki akkor már aludt. A vádlott a fejsze tompa élével kétszer, nagy erővel megütötte a sértettet derék tájékon, majd több alkalommal ököllel megütötte az arcát. Eközben őt az édesanyja folyamatosan biztatta, míg a jelenlévő két gyermeke bátorítóan hatott a testvérükre.

A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülései keletkeztek, életét csak az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottak ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a letartóztatásban lévő fiatal vádlott és édesanyja vonatkozásában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a két testvér kapcsán felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a törvényszék kobozza el a vádlottak által a bűncselekmény elkövetése során használt eszközöket. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban mind a négy vádlott vonatkozásában indítványt tett a büntetés konkrét mértékére is arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában