Elfajult a vita

2021.04.28. 09:29

Orrcsonttöréssel végződött a polgári italozás

Börtönbüntetésre számíthat a seprűnyéllel verekedő házigazda.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a saját lakásán egy korábbi konfliktus miatt verte meg a sértettet. A vádlott, annak testvére és a sértett március 28-án az esti órákban a vádlott polgári házában gyűltek össze, beszélgettek és szeszes italt fogyasztottak. A kora esti órákban zenét hallgattak, a hangfalakat is bekapcsolták. Egy idő után a vádlott és testvére között vita támadt a hangos zene miatt, a vádlott többször kikapcsolta a hangfalat.

A vita tettlegességig fajult, a vádlott és testvére dulakodni kezdett, őket a sértett megpróbálta szétválasztani, azonban eközben a vádlott a sértettet pofon ütötte.

A főügyészség közleménye szerint ezt követően a vádlott testvére elhagyta a lakást, a vádlott és a sértett tovább italozott, majd 23 óra 45 perc körül kimentek az udvarra, ahol a sértett sérelmezte azt, hogy az este folyamán kapott egy pofont a vádlottól. Emiatt a vádlott és a sértett között heves szóváltás alakult ki, majd a vádlott a sértettet ököllel többször arcon és orron ütötte, majd felkapott egy seprűnyelet, és azzal a sértett fejére ütött. A bántalmazás következtében a sértett

homlokán nyílt seb keletkezett és eltört az orrcsontja.

A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a tettét beismerő vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá rendelje el a vele szemben korábbiakban hozott jogerős ítéletben kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés utólagos végrehajtását. A járási ügyészség továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság az elkövetés során használt seprűnyelet kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában