letartóztatásba kerülhet

2021.04.22. 11:20

Kapcsolati erőszak gyanúja miatt kell felelnie a katonának

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 2021. április 22-én egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben kapcsolati erőszak bűntettének és zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A gyanúsított büntetlen előéletű, hosszú, példásnak tekinthető katonai pályafutás áll mögötte, azonban a megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmény igen hosszan elhúzódó, rendszeres erőszakos jellege, továbbá elkövetési módja alapján valós a bűnismétlés veszélye – írja közleményében a Debreceni Törvényszék.

A katonai nyomozási bíró álláspontja szerint a családon belüli erőszakos cselekmények kiemelt büntető védelmet igényelnek, ezért a gyanúsított esetében szükség van a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazására.

Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a tanúkat, hozzátartozókat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában