lezárt nyomozás

2021.04.25. 09:03

Bódult állapotban vezethetett, kétszer is lekapcsolták

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kétrendbeli járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfit először 2020. március 12-én, majd pár hónappal később, június 28-án is megállították a járőrök Debrecenben. A gépkocsi vezetője mindkét ellenőrzés alkalmával elmondta a járőröknek, hogy a vezetés megkezdése előtt tiltott szert fogyasztott, ezért őt elfogták és előállították – olvasható a police.hu-n.

Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 32 éves férfi – mindkét alkalommal – a vezetési képességre hátrányosan ható szerek által befolyásolt bódult állapotban volt, amikor igazoltatták a rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – a gyanúsított vezetői engedélyének bevonása mellett – az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában