sziréna

2021.03.31. 09:56

Zsákszámra tűnt el a táp egy földesi raktárból

Saját munkáltatóját lophatta meg egy helyi férfi, most vádat emeltek az ügyben.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Püspökladányi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy állattartó telep zárt raktárából többször tápot lopott – közölte a megyei főügyészség.

Mint kifejtik, a vádlott huzamosabb ideje dolgozott egy mezőgazdasági cég állattartó telepén Földesen. A gazdasági társaság a telephely egyik épületének zárt raktárhelyiségében tárolta az állatok etetéséhez a tápot. A raktár felügyelete, illetve abból táp kiadása egy másik alkalmazott feladata volt.

A vádlott 2020 nyarán kifigyelte, hogy kollégája hogyan jut be a raktárhelyiségbe, és megtudta, hogy a férfi a raktárajtó melletti fogason elhelyezett kabátban tárolja a raktár kulcsát. Ezután a földesi férfi 2020. augusztus 5-én, az esti órákban a kulcs használatával engedély nélkül bement a raktárba, és onnan elvitt 100 kilogramm marhatápot. 2020. augusztus 8-án az esti órákban szintén a fenti módon bement a raktárba, majd onnan 50 kiló tápot és 25 kilónyi tejport hozott ki. A vádlott a zsákban lévő tápot és tejport mindkétszer kerékpárján hazatolta a közelben lévő tanyájára, 100 kilogramm marhatápot feletetett az állataival, míg az eljárás alatt az 50 kilogramm tápot és a 25 kilogramm tejport tőle a Püspökladányi Rendőrkapitányság lefoglalta, és kiadta azt a sértett képviselőjének.

A vádlott a 100 kilós táp ellenértékét a sértett képviselőjének megtérítette, így az általa lopással okozott több mint 32 ezer forint kár teljes egészében megtérült.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára – zárul az ügyészségi közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában