kihallgatták őket

2021.03.08. 11:19

Három nap alatt két betörés volt Biharkeresztesen, a gyanúsítottak nem jutottak messzire

A rendőrök hamar elfogták a feltételezett elkövetőket.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2021. március 5-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy egy biharkeresztesi pizzériába betörtek. A bejelentő elmondta, hogy némi készpénzt, valamint egy mobiltelefont vitt magával az elkövető. A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd személyismeretüknek köszönhetően látókörükbe került egy berekböszörményi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás adatai szerint a 16 éves fiú betörte a pizzéria bejárati ajtajának üvegét, bemászott rajta, majd értékek után kezdett kutatni. A biharkeresztesi nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, az ellopott telefont pedig lefoglalták tőle – olvasható a rendőrség közleményében.

Március 7-én 13 óra körül egy ugyancsak biharkeresztesi ingatlanba próbált betörni egy férfi. Pechére a szomszédok észrevették, értesítették a rendőrséget és az egyenruhások kiérkezéséig visszatartották. A járőrök előállították a 48 éves helyi lakost a rendőrőrsre, ahol a nyomozók lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta a nyomozóknak, hogy a szomszédokon túl más akadályba is ütközött az elkövetés során. Az első az volt, hogy nem tudta kinyitni az ajtót csak résnyire, a másik meglepetést pedig egy kutya okozta, ami a házba volt bezárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában