falfirkák mindenfelé

2021.03.25. 11:39

Beismerte tettét a rongálással gyanúsított férfi

A 31 éves férfi „hobbijának” hódolva vasúti kocsikra és épületekre készítette el alkotásait. A debreceni nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

A debreceni nyomozók 2020. május 9-én indítottak nyomozást egy rongálás kapcsán, ami a helyi vasútállomáson történt. Az akkor még ismeretlen férfi épp egy vasúti kocsira rajzolt festékszóróval, amikor a biztonsági őrök megzavarták. Munkáját így kénytelen volt félbehagyni és elmenekült a helyszínről – olvasható a rendőrség honlapján.

Fotó: police.hu

A rendőrök kevés nyomból kényszerültek dolgozni, de kitartó munkájuk meghozta az eredményt. Ez év elején a látókörökbe került egy helyi férfi, akit nem csak a vasúti kocsik rongálásával, hanem több debreceni falfirkával is kapcsolatba lehetett hozni. Otthonában 2021. március 23-án tartottak kutatást és több festékszóró sprayt, valamint az elkövetésekhez használt egyéb eszközöket foglaltak le. Gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a férfi, majd több olyan helyszínt is megmutatott a nyomozóknak, ahol korábban otthagyta a névjegyét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 11 rendbeli rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában