bosszú

2021.02.24. 09:07

Saját főbérlőjét verhette meg egy férfi az utca közepén

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rátámadt az autóban ülő főbérlőjére, és többször megütötte.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A vádlott családjával együtt a sértett tulajdonában lévő nádudvari házban élt albérletben, azonban egy idő után nagyobb összegű tartozást halmozott fel, ami miatt közte és a sértett közt konfliktus keletkezett – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A sértett 2020. augusztus 14-én 15 óra körüli időben a nádudvari házának udvaráról autóval kitolatott az utcára. Az arra haladó vádlott ezt észrevette, ezért kiabálva odaszaladt a gépkocsihoz és a nyitott ablakon keresztül tenyérrel arcul, majd ököllel fejen ütötte a sértettet. Ezután a sértett kiszállt az autóból, ekkor a vádlott ismét rátámadt, megütötte ököllel a fejét, majd lerántotta őt a földre, ahol többször belerúgott.

A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülései keletkeztek.

A dühös albérlő cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során a sértett magánindítványt terjesztett elő, kérte a vádlott büntetőjogi felelősségrevonását a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt is.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában