Vádemelés

2021.02.03. 09:00

Elaludhatott a sofőr, édesapja is megsérült az autópálya-balesetben

Az ügyészség szerint a sofőr fáradtsága vezetett oda, hogy a járműszerelvény az árokban kötött ki.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki fáradtságából eredően elaludt vezetés közben. A sofőr által vezetett járműszerelvény emiatt lesodródott az autópályáról és az oldalára borulva állt meg – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2020. szeptember 3-án hajnali 1 óra 30 perc körül az M3-as autópályán közlekedett Nyíregyháza felől Budapest irányába. A vontató jobb oldali első ülésén utasként szállította édesapját, az ügy sértettjét. Mindketten használtak biztonsági övet. Az érintettek az adott helyszínen és időpontban éjszakai látási viszonyok között és gyér forgalomban utaztak, az egyenes vonalvezetésű úttest száraz volt – összegezte a körülményeket a közlemény. A vádlott fáradtsága folytán elaludt a kormánynál, amelynek következtében a járműszerelvény lehaladt az úttestről és az út szélén lévő csapadék elvezető árokba hajtott, majd a jobb oldalára borulva állt meg.

A baleset következtében a vádlott édesapjának nyolc napon túl gyógyuló sorozat-bordatörése keletkezett, és testszerte nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A járműszerelvényben maga a vádlott is súlyosan megsérült.

A baleset a vádlott közlekedési szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre, és így keletkeztek a sértett sérülései – állapította meg az ügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában