helyszíni fotókkal, videókkal

2021.02.18. 08:36

Lakástűz egy debreceni társasházban: megsérült egy idős nő

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a Károlyi Mihály utcába, ahol egy 89 éves néni lakásában keletkezett tűz csütörtök reggel.

Fotó: Matey István

Egy tízemeletes sestakerti lakóház első emeletén ütött ki tűz csütörtök reggel Debrecenben, a Károlyi Mihály utcában. Helyszíni információink szerint a lángok egy 89 éves néni lakásában csaptak fel.

Az idős nő gondozója a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, tudott beszélni a nénivel, mielőtt a mentőszolgálat munkatársai elszállították, úgy tudja, az egyik karján szenvedett égési sérüléseket. Elmondása szerint az idős nő nem dohányzik, viszont reggel hallott egy pukkanást, ezért arra gyanakszik, hogy a villanyórával történt valami. Ezt az információt a katasztrófavédelem még nem erősítette meg.

A debreceni hivatásos tűzoltók egy dugólétrán át közelítették meg a lakásban rekedt asszonyt, akire mentőkámzsát adtak, mert a füst nagy mennyiségben hömpölygött ki a lakásból. Eközben a tűzoltók bejutottak a lakásba, eloltották a tüzet, az asszonyt pedig közben kimentették az épületből – ismertette Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a tűzoltók átvizsgálták a társasházat, több mint harminc embert kísértek ki, több gyereket pedig ölben vittek le, mentőkámzsával az épületből.

A katasztrófavédelem honlapján megjelent közlemény szerint az esethez a debreceni, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a tüzet. Mint írják,

az épületből harminckilenc embert menekítettek ki.

Az egységek átvizsgálják az épületet. A füst miatt 51 embernek kellett ideiglenesen elhagyni az otthonát, ők egy melegedőbuszban várták meg a beavatkozás végét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában