különös kegyetlenség

2020.11.25. 15:11

A vádlott tagadta az előkészítő ülésen, hogy megölte élettársát

A vádirat szerint a férfi erőszakos életmódja rövid időn belül meghatározóvá vált a kapcsolatban.

Fotó: Kiss Annamarie

Előkészítő ülést tartott szerdán a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Fotó: Kiss Annamarie

Belehalt a bántalmazásba

 

A vádirat szerint az elvált férfi, aki sem a közeli hozzátartozóival, sem pedig a lakókörnyezetében élőkkel nem tartotta a kapcsolatot, hosszú évek óta egyedül élt egy Nagykerekiben lévő családi házban. A 38 éves, pszichés betegséggel küzdő sértettel 2019-ben ismerkedtek meg, és rövid idő után élettársi kapcsolatban éltek. A vádlott folyamatos kontroll alatt tartotta a sértettet, aki egyedül nem is közlekedhetett a településen, ezt pedig érzékeltek a lakókörnyezetükben élők is. A férfi agressziója folyamatosan fokozódott, rendszeresen és durván puszta kézzel, brutálisan bántalmazta az élettársát. A férfi idén februárban egy ismeretlen szúró eszközzel is a sértett ellen fordult. A bántalmazás következtében a nő testén 45 különböző sérülés keletkezett, a fején okozott sérülések pedig jelentős mennyiségű és hosszú idejű vérzéssel jártak együtt.

Fotó: Kiss Annamarie

A vádlott február 20-án reggel maga értesítette a helyi háziorvost, aki a helyszínre érve megállapította, hogy a sértett életét vesztette. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Információink szerint a szerdai előkészítő ülésen a tanúmeghallgatást követően a vádlott is beszélt. Úgy tudjuk, hogy a férfi nem tett beismerő nyilatkozatot és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. A bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában