próbaidő

2020.10.07. 11:19

Sorompót rongált meg a figyelmetlen vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a derecskei férfi ellen, aki járművével nekigurult a sorompó leengedett csapórúdjának és azt letörte.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye szerint 2020. július 9-én a kora reggeli órákban a vádlott egyedül közlekedett a munkáltatója tulajdonában lévő és általa jogszerűen használt zárt áruszállító tehergépkocsival Hajdúszovát felől Ebes irányába.

A bűncselekmény elkövetésekor derült idő volt, természetes fényviszonyok uralkodtak, a közút és a vasút kereszteződésének beláthatóságát semmi nem akadályozta.

A vádlott a sorompóhoz közelítve észlelte az átjáróban a villogó piros jelzést, ezért megállt, azonban nem húzta be a jármű kézifékét és az úttest lejtése folytán a kisteherautó gurulva nekiütközött a vasúti átjárót biztosító csapórúdnak, ami letört.

Ezután a vádlott a teherautóból kiszállt, felvette a letört csapórudat és azt az úttest mellé tette, majd a járművel elhagyta a helyszínt.

A vádlott magatartása következtében személyi sérülés nem történt, azonban a csapórúd letörésével 24.000 forint kárt okozott. A vasúttársaság képviselője a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte a kárának megtérítését.

A férfi KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában