bíróságon az ügy

2020.09.10. 14:08

Ukrán útlevéllel, lengyel forgalmival és egy vélhetően hamis kirgiz jogsival akarta átlépni a határt

A Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy ukrán férfit közokirat-hamisítás bűntette miatt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Büntetővégzésével a bíróság a Magyarországon büntetlen előéletű vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a 40 éves férfit, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint Ártánd Közúti Határátkelőhelyen 2019. október 1-jén 9 óra 15 perckor az általa vezetett mikrobusszal kilépésre jelentkezett egy 40 éves férfi. A határátkelőhelyen a rendőrök ellenőrizték az ukrán állampolgárt, aki átadta a gépjármű lengyel forgalmi engedélyét, személyazonossága megállapítására pedig egy ukrán biometrikus magánútlevelet, továbbá egy kirgiz vezetői engedélyt. A rendőrök alapos ellenőrzésnek vetették alá az okmányokat, amely során megállapították, hogy a kirgiz jogosítvány teljes hamisítvány, mind nyomtatásban, biztonsági elemében, mind színárnyalatában és kidolgozottságában teljesen eltér az eredeti okmánytól – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában