Ügyeleti hírek

2020.09.24. 10:23

Tűzoltók szedtek le egy autót a Határ úti szalagkorlátról

Az Űrhajósok terén pedig lakástűz miatt vonultak fel a katasztrófavédelem járművei.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Debrecenben, a Határ út végében. A járművet a város hivatásos tűzoltói emelték le a szalagkorlátról.

Öt hektáros területen égett a száraz avar, a gaz, valamint a nádas Báránd és Kaba között. A lángokat a püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Tűz keletkezett tegnap délben egy harmadik emeleti lakásban, a debreceni Űrhajósok terén. A konyhában berendezési tárgyak kaptak lángra, emiatt füsttel telítődött a lépcsőház. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átszellőztették az épületet. Tizenöt lakó a beavatkozás idejére elhagyta a társasházat, majd félórával később visszatérhettek otthonaikba. Két embert a mentőszolgálat kórházba szállított további vizsgálatokra, információjuk szerint enyhe füstmérgezést szenvedtek.

Kombájn füstölt szerda délután Püspökladány közelében. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral hűtötték vissza a mezőgazdasági gép forró alkatrészét – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy súlyos, míg egy könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, ebből nyolc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Borítókép: Az Űrhajósok terén történt lakástűz helyszíne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában