vádat emeltek

2020.09.30. 12:43

Önkiszolgáló pénztárgépbe kötöttek bele az egyik debreceni hiperben

A Debreceni Járási Ügyészség rongálás és garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy dühös vásárló ellen, aki mérgében betörte a pénztárgép kijelzőjét.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az ugyeszseg.hu-n megjelent közlemény szerint a vádlott idén július 28-án este ittas állapotban vásárolt egy debreceni nagyáruházban. A férfi a kosarába tett szeszes italt az egyik önkiszolgáló pénztárnál akarta kifizetni.

A gép nem fogadta el a bedobott aprópénzt, így a vádlott bankjeggyel fizetett. A pénztárgép a visszajárót öt-tízforintos érmékben adta ki, amin a férfi feldühödött, majd ököllel az önkiszolgáló pénztár kijelzőjébe ütött, ami betört

- részletezi a híradás az eset körülményeit.

A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy az üzletben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Tettével több mint százezer forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányságon folytatott büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában