Vádemelés

2020.08.12. 08:17

Kirakták a belvárosi klubból, bosszút akarhatott az ittas férfi

Az ügy vádirata szerint a debreceni szórakozóhely felgyújtásával fenyegetőzött az ittas férfi.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban segélyhívó telefonvonalakon egy szórakozóhely felgyújtásával fenyegetőzött – közölte a Naplóval kedden dr. Pocsai Edit megyei főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Közlése szerint a vádlott 2020. június 26-án érkezett Debrecenbe, az esti órákban szeszes italt fogyasztott, majd 23 óra körüli időben érkezett meg egy belvárosi szórakozóhelyre. Az éjszakai órákban ott ittas állapotba került, majd június 27-én hajnali 2 óra körül állapota miatt őt a biztonsági őr kikísérte a szórakozóhelyről.

A feldühödött vádlott ezt követően mobiltelefonról felhívta az egyik segélyhívó vonalat, és bejelentette, hogy felgyújtja a debreceni klubot. Néhány perc elteltével egy másik bejelentővonalon azt közölte, hogy vásárol néhány liter alkoholt, majd azt meg­gyújtva bedobálja a szórakozóhelyre – tartalmazza a vád­irat. A vádlottat a bejelentést követően néhány perccel a rendőrök a klub közelében igazoltatták, majd előállították.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki – derül ki a híradásból.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában