ügyeleti hírek

2020.08.07. 09:17

Kigyulladt kapcsolószekrényhez, közúti balesetekhez vonultak a tűzoltók csütörtökön

Még mindig sok munkával jár a viharkárok felszámolása, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Csütörtökön még mindig több helyen zúgtak a tűzoltók láncfűrészei Debrecenben, leszakadt, meghasadt faágak, és veszélyesen megdőlt fák miatt. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be többek között a Szent Anna utcában, a Tőzsér utcában, a Balaton utcában és az Akadémia utcában is.

Szemét égett egy lakatlan házban tegnap délelőtt Nyírmihálydiban a Bartók Béla utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Elektromos kismegszakító kapott lángra tegnap délután Debrecenben a Füredi úton egy társasház negyedik emeleti lakásában. A helyszínre érkező debreceni hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a tüzet. Az áramszolgáltató munkatársai lakás áramellátását kiszakaszolták. Az ingatlanban ketten éltek, akik lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költöztek.

Óriásplakát vált el egy épület falától a negyedik emelet magasságában tegnap délután Debrecenben, a Burgundia utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézierővel eltávolították a forgalmat is veszélyeztető plakátot.

Két személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze tegnap délután Debrecenben a Veres Péter utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek áramtalanítását. A járművekben összesen öten utaztak, akik közül – információink szerint – senki sem sérült meg.

Vasúti talpfa égett tegnap későn esete Debrecenben a Tegez utca közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Az eset a vasúti forgalmat nem veszélyeztette – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

A Hajdú-Bihari Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 17 személyt állítottak elő, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában