villogó piros

2020.08.18. 08:55

Áttörhette a sorompót a figyelmetlen sofőr

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki járműszerelvénnyel letörte a sorompó mindkét csapórúdját, majd elhajtott a helyszínről.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott 2020. június 4-én 14 óra 30 körüli időben egyedül közlekedett járműszerelvényével Biharkeresztesen. A fenti helyen és időpontban ideális időjárási és látási viszonyok voltak, amelyek hátrányosan nem befolyásolták a környezet észlelhetőségét – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott a településen haladva fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáróhoz közeledett, amikor is a fénysorompó már villogó piros jelzést adott. E jelzést azonban a vádlott figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte, ezért a járműszerelvénnyel a forgalmi sávokat elválasztó záróvonalon behaladt az átjáróba. Ekkor már a félsorompók mozgásba lendültek, így az áthaladás során a vádlott mindkét csapórudat letörte. A férfi ezt követően megállás és adatainak hátrahagyása nélkül eltávozott a helyszínről.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott a KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában