ügyeleti hírek

2020.07.14. 10:03

Még mindig kísért a hétvégi vihar emléke Debrecenben, több helyen ágak hasadtak le

Lassan nem telik el úgy nap, hogy a megyei tűzoltóknak ne kellene beavatkozniuk meggyengült, hasadó fák okozta veszélyhelyzetekben.

Fotó: Illusztráció / Napló-archív

Hétfőn kora reggel Debrecenben, a Nagyerdei körútra riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Egy huszonöt méteres fa tíz méteres ága lehasadt, kerítésre és a járdára. A tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le.

Debrecenben, az István úton egy játszótéren egy faág lehasadt, emiatt a debreceni tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították az ágat.

Egy melléképületben keletkezett tűz hétfő délután a debreceni Feketerét utcában. A helyiek még a városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt sikeresen megfékezték a lángokat egy kerti slaggal. A tűzoltók az utómunkálatokat végezték el – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 23 személyt állítottak elő, ebből 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés két esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában