elvitt gyerekek ügye

2020.07.31. 09:52

Debreceni családi dráma: az édesapa is megszólalt

Az argentin származású férfi állítja: évek óta küzd azért, hogy visszakapja a gyermekeit, derül ki a Bors cikkéből.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Mint ismert, egy külföldi édesapa Debrecenből ismeretlen helyre vitte két gyermekét vasárnap délután. A dél-amerikai V. Ariel Martin egy spanyol bírósági határozatra hivatkozva Magyarországra jött, és egy debreceni élményparkba szervezett programot egykori családjának. Egyszer csak azonban korábbi párja, kezei közül kikapta a hétesztendős Martint és az öt­éves húgát, Carolinát, akikről a család úgy tudja: helikopterrel lépték át a határt, emlékeztet napokban megjelent cikkében a Bors.

Az édesanya családja állítja: az édesapa másfél évig nem jelentkezett, és nem is érdeklődött a gyermekei iránt, ő azonban mást állít. Mint a Bors írja, V. Ariel Martin egy spanyol portálnak el­mondta:

évek óta harcol a gyermekeiért, azonban az édesanya mindent elkövet annak érdekében, hogy ne láthassa őket – vélhetően ezért vette saját kezébe vette az ügyet.

– Itt Spanyolországban húsz bíró is kimondta, hogy az édesapáé a szülői felügyeleti jog. Már három éve harcolunk a gyerekekért, ami akkor durvult el, amikor a magyar édesanya váratlanul hazatért a gyerekekkel. Hiába kértük, hogy hozza vissza a kicsiket, erre nem volt hajlandó – mondja az apa jogi képviselője.

A spanyol Cope hírportál szerint az édesanya érzelmileg manipulálta a gyerekeket, hogy nyomást gyakoroljon az édesapára. Azt is megtiltotta nekik, hogy beszéljenek vele, ellene hangolták. Martin azonban számos videót bemutatott a bíróság előtt, amelyek állítólag igazolták a gyerekekkel fennálló jó kapcsolatát, olvasható a Bors cikkében. A magyar rendőrség szerint nem történt emberrablás, az apa jogszerűen vehette magához a gyermekeit. Le is vették a hatóságok a körözési listáról. Azonban az ügynek bizonyára lesz még folytatása, hiszen az édesanya ügyvédje amondó: az apának csak hétvégi látogatásra van lehetősége.

A bulvárlap kereste az édesanyát is, de a debreceni asszony akkor nem kívánt nyilatkozni.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában