iskolai erőszak

2020.06.13. 16:20

Ütött, rúgott, asztalt borított a diák

Bilincsben vitték el a vizsgázó tanulót, aki a gyanú szerint tanárra támadt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a rendőrség egy 15 éves hajdúhadházi fiú ellen, aki vizsgája alatt tanárára támadott – válaszolta a Hajdú-bihari Napló kérdésére a rendőrség sajtóügyeletese.

Azt már Csáfordi Dénestől, Hajdúhadház polgármesterétől, valamint Bernáth Bálinttól, a település önkormányzati képviselő-testületének tagjától tudtuk meg, hogy az eset kedden, az osztályozó vizsgán történt. A hetedik osztályos fiú a vizsgán elővette, használta a mobiltelefonját, amelyet a tanár többszöri kérésére sem tett el, sőt agresszívvá vált. Megtámadta a tanárt, kézzel-lábbal ütötte, rugdosta, majd felborította az asztalát, a székét földhöz vágta. Mindeközben szóban meg is fenyegette. Az esetről a pedagógus azonnal bejelentést tett a rendőrségre. Az egyenruhások a helyszínre érkeztek, és bilincsben vitték el a tanulót. A diákot azóta már kiengedték. A polgármester hozzáfűzte: az adott esetet az iskola, a tankerület és a rendőrség megnyugtatóan kezelte.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában