Ügyeleti hírek

2020.06.24. 10:32

Magasban mentőre is szükség volt a keddi szélvihar miatt

Több tucatszor vonultak a tűzoltók, de a rendőrség és a határrendészet munkatársainak is akadt dolga.

Fotó: Napló-archív

A megyei tűzoltóegységeket negyvenhárom helyre riasztották kedden viharkárok felszámolásához. Az esetek nagy részében Debrecen belvárosában kellett beavatkozniuk. A megyeszékhely tűzoltói mellett a berettyóújfalui és a püspökladányi hivatásos tűzoltók is vonultak Debrecenbe. Még egy magasból mentőre is szükség volt, amely Tiszaújvárosból érkezett.

Az ágak akadályozták a közúti forgalmat, veszélyeztették a gyalogosokat és számos épületben is kárt okozott egy-egy kidőlt fa. Voltak olyan utcák, ahol a több mint húszméteres megdőlt fák miatt a tűzoltók arra kérték a lakókat, hogy a műszaki mentés idejére inkább maradjanak lakásukban. Sérülés szerencsére nem történt – foglalta össze honlapján a keddi eseményeket a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: police.hu

Orgazda a határon

Belépésre jelentkezett egy román állampolgár az ártándi határátkelőhelyen június 23-án 23 óra körül. A rendőrök ellenőrizték a férfi adatait, amely során megállapították, hogy vele szemben a Füzesabonyi Járásbíróság orgazdaság bűntett miatt elfogatóparancsot adott ki. A 37 éves férfit elfogták, majd előállították és őrizetbe vették – tudatta hivatalos oldalán a rendőrség.

Ittassági ellenőrzés Hajdúböszörményben

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai ittasság ellenőrzést hajtottak végre a város több pontján június 23-án. Az akció során összesen 156 járművezetőt ellenőriztek az egyenruhások. Az alkoholszonda egy sofőr esetében mutatott pozitív értéket, ezért vele szemben közigazgatási eljárást indítottak – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 súlyos, 1 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, ebből 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, ebből 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában