iskolai erőszak

2020.06.13. 09:07

Hajdúhadházi tanárverésről számolt be a miniszterelnöki megbízott

Pár nappal ezelőtt egy hajdúhadházi iskolában egy vizsgázó diák támadt a tanárára – számolt be róla közösségi oldalán Horváth László miniszterelnöki megbízott.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A videóban elhangzott, hogy a diák a tanárát többször felsőtesten rúgta, majd egy feje fölé tartott székkel menekülésre kényszerítette, tette mindezt azért, mert a tanár arra kérte, hogy vizsgázás közben ne használja a telefonját.

A megbízott hangsúlyozta, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy van olyan iskola, ahol szükség van az iskolaőrségre, és indokoltak azok a jogszabályi szigorítások, amelyeket a kormány az országgyűlés elé terjesztett az iskolai erőszak felszámolásának céljával.

„Van olyan eset, ahol már nem pedagógiai eszközökre, hanem gyors, erős és hatékony közbelépésre van szükség. Ez a mostani nem az első tanárok elleni erőszakos fellépése volt az elkövetőnek, de eddig kizárólag életkora miatt úszta, úszhatta meg a felelősségre vonást. Ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a büntethetőségi korhatár leszállítására. Senki nem azért választja a pedagógusi pályát, magam sem azért választottam évekkel ezelőtt, mert menekülni akar az agresszorok elől, hanem hogy segíteni, adni tudjon a rábízott gyerekeknek. Ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet.” – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában