kiutasíthatják

2020.04.22. 09:04

Négy határsértő továbbszállításával vádolnak egy szír férfit

A Debreceni Járási Ügyészség embercsempészés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki autóval négy illegális határátlépőt akart Németországba csempészni.

Fotó: police.hu

Két szír és két iraki állampolgár egy romániai menekülttáborból vonattal, később taxival közelítette meg a magyar-román államhatárt, majd 2019. december 25-én az esti órákban érvényes okmányok nélkül gyalog szöktek át Magyarországra – áll a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. A földrajzi tartózkodási helyükre vonatkozó adatokat internetes alkalmazáson keresztül elküldték a szállításukat szervező ismeretlen személynek, aki a későbbiekben a vádlottat a találkozási helyre küldte. A határrendészek a négy férfit még aznap este elfogták.

A vádlott 2019. december 26-án a saját autójával érkezett Németországból Bagamérba, hogy az illegális határátlépő személyeket Németországba szállítsa. A határrendészek a vádlottat Bagamérban a fenti napon intézkedés alá vonták.

A vádlott a négy illegális határátlépőt előbb Bécsbe, majd onnan Németországba tervezte szállítani, és közreműködéséért 1200 eurót kapott volna.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására, továbbá a vádlott Magyarország területéről történő kiutasítására tett indítványt. Emellett a járási ügyészség a büntetések konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában