hatalmas fogás

2020.03.10. 08:42

Nyolcmillió forintot érő vízipipadohányt foglaltak le Ártándnál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Ártándnál egy román kisbuszban több mint nyolcmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt és 90 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök Ártándnál egy román kisbuszt ellenőriztek, ami Romániából Angliába tartott. A jármű és az abban szállított csomagok átvizsgálásakor 6 dobozból összesen 150 kilogramm vízipipadohány és 90 doboz cigaretta került elő – olvasható a NAV közleményében.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A sofőr a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondása szerint a csomagokat Romániában tették a busz rakterébe és megbízásból vitte Belgiumba, egy általa ismeretlen személynek. A dobozok valódi tartalmát nem ismerte, átadáskor kapta volna meg a fuvardíjat.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV munkatársai a több mint nyolcmillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában