Ügyeleti hírek

2020.03.29. 09:16

Meggyűlt a tűzoltók baja a gázpalackokkal

Kiterjedt avartűzhöz és szénmonoxid-szivárgáshoz is vonultak szombaton.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ezer négyzetméteren égett az avar Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn szombat hajnalban. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Veszélyesen megdőlt egy tíz méteres fenyőfa tegnap délelőtt Debrecenben, az Epreskert utcában. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszínen.

Ezer négyzetméteren égett a nyárfaerdő aljnövényzete Létavértes és Bánk között. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg a tüzet.

Szivárgó gázpalack miatt riasztották a tűzoltókat szombaton kora délután Debrecenbe, a Sikló utcába. A debreceni hivatásos tűzoltók a palackot kihozták az épületből, majd elzárták. Az ingatlant átszellőztették és áramtalanították.

Két hektáron égett a száraz avar tegnap délután Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kézi szerszámokkal avatkoztak be.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő szombaton délután Hajdúböszörményben, a Kolozsvár utcában. A helyszínre kiérkező debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amely során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az ingatlanban ketten élnek, akik a megyei katasztrófavédelem információi szerint nem sérültek meg. A gázkészüléket a szolgáltató kizárta a rendszerből, az ingatlan azonban egyéb módon fűthető maradt, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy családi ház mellé épített garázs tegnap délután Hajdúdorogon, a Vásárhelyi utcában. A tűz több helyen átterjedt a ház tetőszerkezetére is. A garázsban két gázpalack is megsemmisült. A helyszínen a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a tüzet, megbontották a tetőt, majd átszellőztették az épületet – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az elmúlt huszonnégy óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök négy személyt állítottak elő, közülük három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tizenegy esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában