ügyeleti hírek

2020.03.23. 10:07

Kisiklott vasúti szerelvény, szabadtéri tüzek vasárnap

A hét utolsó napján sem pihentek a megyei tűzoltók.

Fotó: Kovács Péter

Nádas, cserjés, erdő aljnövényzete égett vasárnap több hektáros területeken Hajdú-Bihar megyében. Délelőtt Nyíradony-Tamásipusztán kellett a debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk. Délután Konyár külterületén a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók és a konyári önkéntesek oltották el a nádastüzet, amely tizenöt hektárt érintett. Hosszúpályi külterületén a létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el a cserjést. Később Hajdúszoboszló és Nádudvar között a csatorna parton keletkezett tűz. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre, majd négy vízsugárral határolták körbe a lángokat.

Álmosdon, a Kossuth utcában egy családi ház kéményében a korom lerakódott és izzani kezdett. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át tisztították ki a kéményt.

A püspökladányi vasútállomáson egy tizenkét üres vagont vontató mozdony kisiklott az első öt vagonnal. A mozdonyvezető nem sérült meg. A mozdonyból üzemanyag folyt a kavicságyazatra. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral biztosították a helyszínt a vasúti szakemberek kiérkezéséig. A baleset a személyszállítást nem akadályozta.

Egy lakóház tetőszerkezetén a szél egy lemezdarabot felszakított vasárnap délután Egyeken, a Fő utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók dugólétrán át kéziszerszámokkal távolítottak el a lemezdarabot.

Szakolyon, a Petőfi utcában egy családi ház kéményében a korom égett. A nyíradonyi hivatásos, a szakolyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek kéménygolyó segítségével távolították el az izzó részeket – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában