Vészfék helyett duda

2020.01.21. 10:35

Vádat emeltek egy halálos polgári baleset ügyében

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal egy férfival szemben, aki Polgáron ütközött egy kerékpárossal – közölte lapunkkal a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 22 éves vádlott 2019. március 29. napján 20 óra 30 perc körül, a sebességhatárt túllépve, mintegy 60 kilométer/órás sebességgel közlekedett autójával Polgár belterületén. Haladása során észlelte, hogy vele szemben, a kanyarodó forgalmi sávban kivilágítás és fényvisszaverő mellény nélkül, a közúti forgalommal szemben közlekedik egy kerékpáros. A vádlott lassító fékezést hajtott végre, majd hangjelzést adott a sértettnek, aki a kürt hallatán áttért a vádlott forgalmi sávjába, majd összeütköztek. A sértett a kerékpárjával együtt a gépkocsi motorháztetőjére került, és több mint 30 méter megtétel után az aszfaltra esett. A baleset következtében az erősen ittas állapotú, 24 éves sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja közleményében a Főügyészség.

Fotó: police.hu

A baleset a vádlott többszörös KRESZ-szabályszegése miatt jött létre, és a sértett halála is ezzel összefüggésben következett be. Ha az autóvezető betartotta volna a megengedett 50 kilométer/órás sebességet és a veszélyhelyzetre azonnali, intenzív fékezést végzett volna, a baleset bekövetkezése elmaradt volna – állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség, amely a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy emellett a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában