sziréna

2020.01.21. 09:11

Falnak csattant autóhoz és óvodaudvarra riasztották a tűzoltókat

A műszaki beavatkozások mellett oltani is kellett Hajdú-Bihar megyében.

Fotó: Matey István

Lehasadt egy nyírfaág Püspökladányban, a Honvéd utcai óvoda udvarán. A gyerekeket veszélyeztető faágat a városi hivatásos tűzoltók létrán át levágták – jelentette lapunknak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az áramszolgáltató egyik légvezetékére szakadt egy nagy fa egyik ága Komádiban, a Köztársaság útján. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Lehulló cserép veszélyeztette a gyalogos forgalmat tegnap délután Debrecenben, a Pesti út egyik épületénél. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók kihúzós létrán át eltávolították a meglazult cserepeket.

Izzott a korom egy nyíradonyi családi ház kéményében, a Deák Ferenc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal kitisztították a kéményt, a ház fűthető maradt.

Nádszövet égett tegnap este Hencidán, egy Damjanich utcai, félig lebontott, lakatlan épület tűzfalán. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy vendéglő falának, valamint lépcsőjének csapódott egy autó tegnap este a debreceni Miklós utcában. A balesethez a cívisvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Három embert kórházba szállított a mentőszolgálat – tette hozzá Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 4 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 19 személyt állítottak elő, közülük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában