felhívás

2019.12.23. 15:15

Vegyük elejét az autófeltöréseknek!

A karácsonyi forgatagban sem érdemes értéktárgyat hagyni az autóban. A hajdú-bihari rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét, és jó tanácsokkal látták el őket.

Fotó: police.hu

Gépkocsi feltörések leggyakrabban akkor történnek, amikor a tulajdonos értékeket hagy az utastérben. A látható helyen hagyott táska csábító lehet a potenciális elkövetőknek még akkor is, ha azokban semmilyen érték nincs, mert azt ők nem tudhatják – figyelmeztet közleményében a police.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Debrecen belvárosában és a nagyobb bevásárlóközpontok parkolójában szórólapok segítségével hívták fel a járművezetők figyelmét arra, hogy a gépkocsikban ne hagyjanak értékeket.

Fogadják meg tanácsaikat:

  • Mindig zárja be a jármű ajtajait, az ablakokat húzza fel még akkor is, ha csak pár percre száll ki az autóból!
  • Ne hagyjon értéket a gépkocsiban, ugyanis az autó nem biztonságos tárolóhely!
  • Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, mert elképzelhető, hogy a tolvaj csak a távozást követően veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, azonban a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt okozott.
  • Lehetőség szerint parkoljon őrzött helyen!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában