Ünnepi kiadvány

2019.11.28. 20:26

Különleges könyvvel ajándékozták meg a debreceni bírákat

A Consilium Peritorium Localis címmel megtartott teadélutánon vehették át a Debreceni Ítélőtábla bírái a „Bírák vagyunk” című kötetet – olvasható a Debreceni Ítélőtábla közleményében.

Fotó: Debreceni Ítélőtábla

A könyvet a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk hatályba lépésének 150. évfordulója alkalmából az Országos Bírósági Hivatal jelentette meg. Az ünnepi kiadvány egyedülálló gondolatgyűjtemény a bírói hivatásról, ikonikus bíró egyéniségektől származó idézetekkel, tanulmányokkal. A kötetlen beszélgetés lehetőséget nyújtott a bírói hivatás, a bírói életpálya aktuális kérdéseinek megvitatására.

Fotó: Debreceni Ítélőtábla

Dr. Balla Lajos az ítélőtábla elnöke tájékoztatást adott arról, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága ellenszavazat nélkül elfogadta az illetményrendszer módosítását lehetővé tevő törvénymódosító javaslatot. Annak részleteit ismertetve kiemelte, hogy a javaslat lehetővé teszi a bírói munka méltó anyagi elismerését. Ezzel magyar bírák nem csak igazgatási és ítélkezési tevékenységükkel, hanem az illetményeik terén is Európa élvonalához közelíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában