Megtévesztett vevő

2019.11.20. 19:11

Internetes csalás miatt emeltek vádat Debrecenben

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy miskolci férfival szemben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott a hirdetésre jelentkező személyt tévedésbe ejtette, és ezzel pénzt csalt ki tőle – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség helyettes szóvívője.

A vádirat szerint a vádlott 2018 szeptemberében az egyik internetes oldalon eladásra kínált egy játékkonzolt. A hirdetésre jelentkezett a sértett, akinek kérésére a vádlott további képeket küldött a műszaki cikkről. Miután megállapodtak a játékkonzol megvásárlásáról, a vevő átutalta a 67 ezer forint vételárat a vádlott által megjelölt bankszámlára, aki a pénz felvételét követően közölte a sértettel, hogy a csomagot még aznap elküldi. A terméket azonban a vádlott nem postázta, csupán hitegetett, hogy a csomagot elküldi. A sértett később közölte a vádlottal, hogy már nem tart igényt a megvásárolt játékkonzolra, és pénzének visszautalását kérte. A férfi felajánlotta, hogy az összeget egy hónap elteltével visszafizeti, de erre nem került sor.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott a sértettet mindvégig tévedésben tartotta, a meghirdetett terméket nem akarta elküldeni, szándéka a vételár megszerzésére irányult, így 67 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában