krimit tud?

2019.11.13. 12:42

Debreceniek nyerték az országos bűnmegelőzési vetélkedőt

A megmérettetésen a Debreceni Ady Endre Gimnázium tanulói bizonyultak a legjobbnak.

Fotó: police.hu

Kilencedik alkalommal rendezték meg kedden a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós célú vetélkedőjét, amelynek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont – derül ki a rendőrség közleményéből.

A döntőben hét középiskolás csapatnak volt lehetősége arra, hogy a már jól ismert „Beugró” című szituációs játékokon alapuló televíziós műsor játékszabályainak megfelelően különböző bűnmegelőzéssel kapcsolatos gyakorlatokban mérjék össze tudásukat. A csapatok kiválóan improvizáltak, a nehezebb gyakorlatokat is nagyon ötletesen, sok humorral fűszerezve oldották meg.

A vetélkedő moderátora idén is Novák Péter színész, énekes, zeneszerző volt. Az esemény fényét növelte, hogy a zsűri tagjai között kapott helyet Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, egyetemi docens, Kiss Ernő Zsolt, a Madách Színház művésze, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Hatala József nyugállományú r. altábornagy is.

A versenyen első helyezést ért el a Debreceni Ady Endre Gimnázium 4 fős csapata, Balogh Benjámin, Bolla Bence, Kovács László és Zubor Boldizsár végzős drámatagozatos diákok részvételével. A tanulókat Várhalmi Ilona, a gimnázium művészeti vezetője és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya készített fel.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában