ügyeleti hírek

2019.10.29. 10:18

Tároló és hodály lángolt, ezer négyzetméteren égett az akácos

A tűzoltók szorgos munkájának köszönhetően mintegy húszezer kiskacsa menekült meg a pusztulástól.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Tűz keletkezett egy kétezer négyzetméteres hodályban hétfő délelőtt Hajdúböszörményben, a Külső-Debreceni utcában. Az épületben mintegy harmincezer napos kacsát tartottak. A debreceni, hajdúnánási és hajdúböszörményi egységek vonultak a helyszínre, akik négy vízsugárral kezdték meg a hodály oltását. Eközben az ott dolgozók a kacsák egy részét biztonságos távolságba hajtották, a tűzoltók pedig a gyors tűz elfojtása után a bajba jutott állatokat kézben és kis vödrökben a hodály másik felébe vitték. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Körülbelül húszezer kiskacsa menekült meg – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Munkavégzés közben oldalára borult egy homlokrakodó gép Nyíradonyban, egy Széchenyi utcai telephelyen. A helyi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. A katasztrófavédelem kiérkező munkatársai átvizsgálták a járművet, és üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. Daru és több erőgép segítségével a homlokrakodót végül a kerekeire állították.

Száraz avar égett kétszáz négyzetméteren hétfő délután Bihartordán, az Ady Endre utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tűz ütött ki a Nyár utcai fiatal akácos erdő aljnövényzetében Hosszúpályiban. A lámgok mintegy ezer négyzetméterre terjedtek ki. A létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, valamint egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Teljes terjedelmében égett egy tároló Pocsajon, az Ady Endre utcában hétfő délután. A tűz átterjedt a kerítésen kívülre is, a száraz avarra. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

Égett egy gázpalack bekötő vezetéke délután egy egyeki lakóház konyhájában, az Eötvös utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kivitték a palackot, majd átszellőztették az épületet.

Vezetéket veszélyeztetett egy faág Nádudvaron, ezért riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat. Az áramszolgáltató szakemberek kiérkezéséig a tűzoltók biztosították a területet – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Egy nap alatt két körözött

Hajdúsámsonban, a Diósvári dűlőben járőröztek az egyenruhások október 28-án 13 óra körül, amikor egy gyanús autóra lettek figyelmesek. A rendőrök ellenőrizték a jármű és a sofőr adatait, amely során megállapították, hogy a 31 éves férfival szemben a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság körözést adott ki, a gépkocsi pedig ki van tiltva a forgalomból, és nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással sem.

Még aznap 15 óra körül Debrecenben, a Szepesi utcában is igazoltattak egy férfit. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a 25 éves helyi lakost a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi.

Az egyenruhások mindkét férfit elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában