videóval

2019.10.01. 17:23

Rudi is besegített az ártándi dohányfogásba

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Ártándnál három román kisbuszban megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt találtak – közölte a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága.

Fotó: NAV

Mint írják, a pénzügyőrök három, Romániából Angliába tartó kisbuszt ellenőriztek három különböző időpontban egy este alatt.

Az egyik esetben röntgenberendezéssel átvilágították a járművet, és kiderült, hogy a buszban lévő két táskában 50 kilogramm vízipipadohányt rejtettek el.

Egy másik kisbuszt Rudival, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutyával vizsgáltak át a pénzügyőrök, aki a csomagok között szintén 50 kilogramm dohányt szagolt ki.

Fotó: NAV

A harmadik kisbuszt a pénzügyőrök megállították, és a csomagok között 25 kilogramm, Egyesült Arab Emírségekből származó vízipipadohányt találtak, derül ki a híradásból.

A NAV tájékoztatása alapján a sofőrök a dohánytermékek származását egyik esetben sem tudták igazolni. Elmondásuk szerint a csomagokat Romániában tették a buszba, és megbízásból vitték volna Angliába.

A NAV munkatársai a megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában