Ügyeleti hírek

2019.08.09. 10:05

Vízóraaknába zuhant egy birka, eltörött a vízcső Hajdúszoboszlón

Hajdúböszörményben motoros baleset történt, Debrecennél egy akkumulátorokat szállító kamiont kellett menteni.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Vízóraaknába esett egy birka tegnap Hajdúszoboszlón, egy Radó utcai családi ház udvarán. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az állatot, amely a zuhanás során eltörte a vízóraaknában található vízcsövet, emiatt a vízszolgáltató szakemberei is a helyszínre vonultak. A balesetben az állat nem sérült meg – írja ügyeleti hírösszefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Egy nagyméretű faág veszélyeztette a közúti forgalmat tegnap reggel a debreceni Ruyter utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították az ágat.

Beszorult egy galamb egy magas épület homlokzatán elhelyezett felirat alá Debrecenben, a Péterfia utcában. A helyi hivatásos tűzoltók dugólétrán át elérték az állatot, és kézzel kiszabadították onnan.

Összeütközött egy autó és egy motorkerékpár Hajdúböszörményben, a Nánási utcában. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és megszüntették az üzemanyagfolyást.

Hat köbméter tűzifa gyulladt meg és lángolt teljes terjedelmében tegnap kora este Szakolyon, a Mátyás király utcában. A nyíradonyi hivatásos, a szakolyi önkormányzati és a szakolyi önkéntes tűzoltók vonultak a tűzhöz, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Árokba hajtott egy kamion csütörtök este Debrecen külterületén, a 354-es számú úton. A jármű akkumulátorokat szállított, amelyek a balesetben szétszóródtak az árokparton. A kamionból szivárgott az üzemanyag. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és megszüntették az üzemanyagfolyást. Az érintett útszakaszt a rendőrség a beavatkozás idejére lezárta. A mentőszolgálat két sérültet szállított kórházba.

Növényi hulladék égett a debreceni Mézeskard utcában csütörtökön késő este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, a mentőszolgálat pedig a helyszínről egy embert kórházba szállított – összegezte a csütörtöki riasztásokat Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, megyei szóvivő.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 21 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 14 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában