Ügyeleti hírek

2019.07.04. 09:25

Veszélyes anyag szivárgott, összehordott szemét égett

Kidőlt fák, lehasadt faágak is több helyen okoztak gondot.

Fotó: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy

Fűzfa dőlt egy vezetékre Létavértesen, a Vasút utcában. Szerda reggel riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be.

Lehasadt egy tizenöt méteres fa ága Debrecenben, a Bartók Béla úton. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók dugólétrával és motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

Egy személygépkocsi az oldalára borult a 4-es számú főúton, Debrecen közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetője nem sérült meg.

Nátrium-hipoklorit folyt egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsiból a nyírábrányi vasútállomáson. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelem műveleti szolgálata is kivonult. A tűzoltók kármentesítő edényekbe fogták fel a kifolyó anyagot. A beavatkozás egy rövid idejére a területet ideiglenesen lezárták, a 48-as számú főút érintet szakaszáról a rendőrség a város felé terelte el a forgalmat, ezzel egy időben a vasútállomás közlekedése zavartalan volt.

Nyolcszáz négyzetméteren lángolt a száraz avar Debrecenben, a Gázgyár utcában. A tüzet a debreceni hivatásos egység oltotta el kéziszerszámokkal és egy vízsugárral.

Megdőlt egy nagy méretű fűzfa tegnap délután Újlétán, az Akácfa utcában. A növény veszélyeztetett egy lakóházat. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Összehordott szemét égett este Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Lórántffy kertben. A lángokat a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók fékezték meg – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, akik közül 9 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában