felhőszakadás

2019.07.27. 17:06

Rövid idő alatt sok csapadék esett Debrecenben

Házakba, pincékbe és garázsokba folyik be az esővíz Debrecen több pontján.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Debrecenre is nemrég adta ki másodfokú riasztását felhőszakadás veszélye miatt. A víz rövid időn belül elöntötte a város északi részének társasházait és családi házait, azok pincéit, valamint garázsait. A lakók a debreceni hivatásos tűzoltóegységektől kérnek segítséget a vízeltávolítási, szivattyúzási munkálatokhoz – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az Újkert, a Vénkert és a Sestakert környékén 20-30 centiméteres, hömpölygő vízben közlekedtek az autók és a gyalogosok.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A katasztrófavédelem munkatársait szombat este fél 10-ig csaknem negyven ezzel összefüggő esethez riasztották. Elsősorban szivattyúznak a tűzoltók, de van ahol kidőlt fákat kell eltávolítaniuk. Sok helyen társasházak pincéibe is befolyt a víz. Az érintett körzetben néhol az áramellátás is akadozik. Az E-On szakemberei dolgoznak a hibák kijavításán.

A csapadék azonban nem csak a lakóházaknál, hanem a közlekedésben is fennakadásokat okozott. Mint azt korábban megírtuk, a trolik, illetve a villamosok közlekedését is befolyásolja a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva elmondta, Hajdúsámsonban egy ház lakhatatlanná vált, amikor fa dőlt rá, az ott élő ember rokonokhoz költözött.

Borítókép: A hirtelen lezúduló eső miatt összegyűlt vízben halad egy jármű a debreceni Benczúr Gyula utcában 2019. július 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában