Ma is keresik a golfütős gyilkost

2019.07.21. 12:45

Öt éve történt a brutális Poroszlay úti gyilkosság

Vérbefagyva talált rá az édesanya 22 éves fiára Debrecenben.

Fotó: Matey István

Holtan talált rá 22 éves fiára az anya egy Poroszlay úti társasház egyik lakásában 2014. július 21-én Debrecenben. Már elsőre látszott, hogy a férfit agyonverték. A holttest mellett ott hevert a gyilkos fegyver, egy golfütő – írja a bűncselekményt felelevenítő cikkében az Origo.

A nyomozás adatai szerint a gyilkosságra éjjel kerülhetett sor, az édesanya pedig másnap délután talált rá a holttestre. Kétségbeesett kiabálására odasiettek a szomszédok, egyikük értesítette a mentőszolgálatot, de akkor a fiú már halott volt. Fennáll a gyanú, hogy az áldozat ismerhette gyilkosát, hiszen behatolásnak nem volt semmi jele, illetve a szomszédok sem tapasztaltak hangoskodást, vagy bármely szokatlan dolgot. A ház lakói szerint azonban a fiú drogot árulhatott, sokszor ugyanis gyanús külsejű fiatalok fordultak meg nála. Az áldozatot egyébként kedves, visszahúzódó embernek ismerték. A gyilkosság után a helyszíni szemle alkalmával 400 gramm marihuánát találtak a szobájában.

Az utóbbi két évben minden gyilkosság tettesét kézre kerítették a hajdú-bihari rendőrök, és átadták az igazságszolgáltatásnak.

„Mivel sokakat érdekel, hangsúlyozom: a Poroszlay úti ember­ölés elkövetőjét még nem találtuk meg, de nem adjuk fel a nyomozást, most is dolgozunk az ügyön. 2017-ben is volt már olyan felderítésünk, amivel 2008-as bűncselekményt tudtunk lezárni”

– fogalmazott dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2019 áprilisában, amikor utoljára tájékoztatta a hajdú-bihari önkormányzatot a megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában